注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

]Reflex[

生活·绘画·股票·随拍·奇门·六壬·命理

 
 
 

日志

 
 
 
 

2009-12-9丙子月 戊子日  

2009-12-09 22:05:21|  分类: 日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
得闲咗个几月,松驰晒神经,突然又要忙嘞,刚话想摆脱设计,呢头又继续,系世界推住你行,无得拣,一边靠住啲钱供楼,另一边炒股将钱滚大。啲工作仲系果啲,但难度一年胜过一年。2013我一定要撇甩呢个包袱。
近日天雨路滑,坐公交两日内追尾撞三次,一次差少少,一次大事故搞到要落车嘞。唔知系咪泄露天机所致。追朔到前日帮人占算家人嘅病情,本来觉得无嘢,当玩下,点知睇落个盘,系一个无得救嘅病,只有等死,试探之下,果然无错,跟住直情对我敬若神灵咁,佢追问死期,其实考虑过应唔应该讲,讲咗会影响到家属嘅决定,放弃救治嘅话,我就等于间接杀咗人。或者人哋早已心中有数,只不过搵个第三者讲出嚟良心就过意得去,责任变成因为我……。
呢件事阿妈知道咗,终于明白我比电台嘅风水唔同“呢”。得闲就问下我边个姐妹点,点点点有无病,我话鬼佢你咁唔系即系损我福德。寿元唔可以随便帮人算。呢啲问题最好都咪再问我喇,搵啲有建设性嘅嘢问啦。
  评论这张
 
阅读(70)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017