注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

]Reflex[

生活·绘画·股票·随拍·奇门·六壬·命理

 
 
 

日志

 
 
 
 

2009-11-14乙亥月 癸亥日(补充)  

2009-11-14 14:05:35|  分类: 风水 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
因为人有魔性,总系中意做啲对自己无益嘅嘢,忌水嘅人,一定买有好多黑色衫,忌火嘅会有好多红色衫,就如油炸同汽水无益,人都中意饮咁。最严重系中意错唔适合你嘅人,又做错职业咁。缺水嘅人适合炒股,但佢会无兴趣炒。而我水旺,所以非常热憧,但水是我大忌也,必需以木化水为我火所用而行运。
搬咗屋后发觉自己都唔同咗,BLOG怨气日志都少咗,皆因间屋有我所需嘅五行补给。行为和风水的确有啲帮助。
出生日子:
11月8------2-18缺火
2
19-----54缺金
5
5------87缺水
8
8------117缺木
(头尾几日会有误差,因为系大约按节气换算嘅,另外有啲特别八字格局系例外。


以下就个别讲一啲火而缺木嘅人,最好要做嘅事
因为木心性系仁慈,缺木嘅人比较不仁,又忌金来折木,改善就尽量做以下事:

有利颜色:绿
方位:文昌,东
有利时间:AM5-7 PM21-23,期间最好做正经事,唔好睇富贵门。
家中种多啲花草树木,放多啲书本。
睡觉头顶向东,落床向东深呼吸。
卯时去晨运,同树窿讲嘢。
早餐吃麦片,饮绿茶,吃绿色水果。
唔好吃鸡,要吃只能吃鸡肶同鸡胸。
留长发,留指甲,唔好带指甲钳在身。
男嘅可以留须,留“的水”,脚毛唔可以剃。
唔好带金和刀出街。
金属眼镜都唔可以带。
养猫,养兔,养鸭。
睇多啲书报。
学习医、卜、星、相。
唔好供奉观音
识到春天出世嘅朋友系贵人。
职业:木材花店家私布艺,中医药食品,文学文艺出版,老师公务员,化妆按摩业
临危时不要上救护车。

  评论这张
 
阅读(235)| 评论(15)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017