注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

]Reflex[

生活·绘画·股票·随拍·奇门·六壬·命理

 
 
 

日志

 
 
 
 

2009-11-10乙亥月 己未日  

2009-11-11 00:13:25|  分类: 日记 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

今年好多歌手嚟佛山开唱,啲电视台话咁可以提高佛山市民文化修养……。
口碑好嘅自然唔使宣传都卖清,子华果啲一定满啦。至于春晚嗰个小沈羊用晒媒体宣传广告,直到演出当晚都仲见有团体票卖。唔知点解新闻都帮佢做宣传,明明现场观众都睇到木口木面,又报导成笑爆全场。都唔敢提起佢果张2千蚊的贵宾票有无人买……
佢命格系食神伤官,爱唱爱跳爱表现,五行火旺又无土宣泄,最缺是水,以北方水先旺,南方属火,打晒节扣啦。
-----------------------------------------

再讲其它气愤嘅事,老豆屋企厨房天花滴水,哇,原来系楼下将排烟改做水渠,又补漏又做唔足,啲污糟水滴晒
落个灶度,唔知有无滴落啲饭菜度,我谂起我经常性肚泻唔知系咪因为咁!!哎啊,渠水当汤饮,谂起都呕心。楼上两公婆应承咗搵人检查,过咗一排,情况依旧。直到有日:


嗱!呢个我老婆电话,佢去咗打麻雀,我都搵唔到佢,要佢先识泥水佬。你亲自同佢讲啦。
咁你唔使吃饭咩?(我谂:你一煮饭我哋又滴水喇,你千祈咪煮啊)
嗯,一个人出去吃囉,家阵散下步先。(屌你,咁意思即系宁愿日日出去吃都唔想整啫)
咁我几点打俾佢好?
唔知架,昨晚打到两点几先返。(玩嘢?你老婆嚟架,半夜同佢讲囉)
咁我自己搵人上去睇啦好无?
唔好,你都系搵我老婆吧啦。(妖,系咪男人嚟架)
……。(无语,唔知俾咩反应佢)
有狗喺度,好恶架。我都惊。(佢觉得自己无地位,开始靠吓)
你系主人嚟?。
哎。系咁先啦,我去散步。

佢咁就走咗,弃之不理。呢啲人点对付好?
  评论这张
 
阅读(68)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017